МОН

Екип

Веселина Радкова

Веселина Радкова – основател и собственик на Частен образователен комплекс „Светлина“

Екипът на Частен образователен комплекс „Светлина“ е интернационален и е сбор от различни специалисти. В екипа на „Светлина“ има педагози, психолози, логопеди, арт-специалисти, музикални педагози, треньори по различните видове спорт, медицински екип, технически експерти и администратори, съпътстващ помощен екип, Монтесори учители. Основен приоритет при подбора е да се работи с много желание и любов към децата, но също така креативен и иновативен начин на мислене и подход. Учителите в Частен образователен комплекс „Светлина“ имат за задача да създадат среда за развитие на откривателските и творчески способности.

 

 

 

 

 

Магдалена Димитрова – оперативен мениджър
Магдалена Димитрова е оперативен мениджър на Частен образователен комплекс „Светлина“. Тя е завършила Университет за национално и световно стопанство – гр- София със специалност Човешки ресурси. С опит в компании с различни дейности и ръководенето на екипи с над 500 човека, е участвала по управлението на различни проекти в и извън страната. Притежава допълнителни квалификации и сертификати от различни тренинги в сферата на НЛП, коучинг за постигане на цели, коучинг за лидери и различни обучения за бизнес компетенции. Писател и издател на книги, с една авторска книга, обявена за бестселър за 2017 година. Работи в сферата на образованието, защото вярва, че всяко дете притежава гения в себе си и ценността на образователната структура е да го подпомогне да разгърне този потенциал.

 

Емилия Енева – директор училище
Завършила средно образование в ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч с немски и английски език. Бакалавър по специалност „Социални дейности“, профил „Социална работа с деца“ и Магистър по „Специална педагогика“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Работата ѝ като педагог на ученици със специални образователни потребности я мотивира да търси и прилага подход към децата, който е насочен към индивидуалните възможности и нужди на всеки ученик. Определя като незаменимо чувството на удовлетворение, което изпитва всеки път, когато успява да научи децата на стойностните за тях неща, с много време и усилия. Обича децата и работата с тях я зарежда с енергия и сили. Приема обучението и възпитанието на децата като кауза, която допринася учениците да откриват нови хоризонти и възможности пред себе си.

 

 

 

Маргарет Георгиевадиректор детска градина

Маргарет Георгиева е директор на Частна детска градина ,, Светлина“. Завършила е Софийския университет със специалност ,,Предучилищна педагогика с английски език“.
Вече шеста година е част от семейството на ,,Светлина“, а за пета поред с гордост е един от най-младите директори в сферата на предучилищното образование не само в гр. София, но и в цялата страна. Политиките на ,,Светлина“ се припокриват с нейното виждане за посоката, в която трябва да се развива и променя образованието и възпитанието на децата в съвременния динамичен свят. С помощта на своя екип от млади и мотивирани учители, заедно дават всичко от себе си, за да превърнат днешните щастливи деца в едни силни, успели и ценностни хора в бъдеще .
Маргарет намира света на децата за много вълнуващ, а работата с тях за приключение с огромна отговорност, но и носещо истинска удовлетвореност. Вярва, че не тя е избрала професията си, а напротив – професията е избрала нея, което счита за огромна привилегия.

 

 

 

Мелани Станкова – офис мениджър
Мелани Руменова Станкова е офис мениджър на ЧОУ “ Светлина “ и се занимава  с административни и организационни дейности. Завършила е Университета за национално и световно стопанство в гр. София, със специалност Администрация и Управление , и в момента продължава обучението си в магистърска степен. Изборът да работи в сферата на образованието е защото вярва, че  човек винаги ще бъде млад , когато работи с деца. Обича да гледa как децата растат и се развиват, как стават по-способни, по- компетентни и по-силни в света. Смята, че те са бъдещето на страната ни и ние трябва да вярваме в тях!

 

 

 

Галина Димитрова – финансов мениджър