МОН

НАРЪЧНИК ЗА РОДИТЕЛИ НА ДИГИТАЛНИ ДЕЦА

Здравейте!

Благодарим ви се, че сте част от общността на DigitalKidZ и подкрепяте нашата дейност и усилия в посока „повишаване на дигиталната грамотност“ на съвременните родители, учители и деца.

Според определението на Европейската комисия, „дигитална грамотност“ е понятие, което далеч надхвърля разбиранията ни за IT умения и програмиране, но включва още умението за работа в екип, комуникационни умения, умението да се създават иновации и да се решават проблеми, умението за критично мислене, а също така и гражданското самосъзнание и отговорност – ключови компетенции на 21 век (Digital Agenda for Europe).

Постарали сме се във втората електронна книга – наръчник да включим съвети и интересни материали, посветени на емоционалната интелигентност и как тя да бъде развивана у децата, общуването и иновациите. Надяваме се да ви допаднат.

Можете да изтеглите новата книга, като натиснете бутона по-долу.

Изтегли Книга 2

Ако по някаква причина не сте успели да изтеглите първата електронна книга или бихте желали да си я свалите отново, натиснете втория бутон.


Изтегли Книга 1

Както вероятно знаете,  инициативата DigitalKidZ обхваща множество инструменти – освен електронните книги, организираме още ежегодна конференция, посветена на дигиталното родителство и образованието, обучения за учители и деца, създаваме образователни игри.

Ще се радваме да отделите минута и да попълните кратката ни анкета с препоръки и предложения за бъдещи лектори и теми, които би ви било полезно да засегнем. Въпросите са точно 4.

Анкета

Инициативата DigitalKidZ е проект на Фондация „Дигиталните деца“ и се организира с изключителната подкрепа на Фондация „Америка за България“. Маркетинг и комуникации – Newtrend Agency.

Сподели