МОН

Ноеми Пеймъл на посещение в училище и детски градини „Светлина“

Ноеми Пеймъл, създателката на Образование 3000, вчера кацна на летище София, като спирка от тазгодишния й международен тур. По покана на комплекс „Светлина“ Г-жа Пеймъл гостува в България и ще даде конференция на 06.03.15 година в хотел „Форум“ и семинар на 07.03.2015 в комплекс „Макси“ . Днес, след интервюто си по Българската Национална Телевизия, тя беше на посещение в училище и детски градини „Светлина“ и се срещна с учителите и възпитаниците на комплекса, като с голяма радост констатира, че освен от безспорния успех на децата, тя е изключително впечатлена и от срещата си с толкова щастливи, освободени и растящи далеч от стреса малугани.

Как да помогнем на децата да продължат напред, когато изпитват затруднения в образователния процес?

С любов и взаимопомощ! Мотивацията и самочувствието се пораждат у децата, когато видят, че ги подкрепяме. Тогава те сами избират да ни следват, без противопоставяне и колебания. Когато редуваме различни дейности и съчетаваме различни обучаващи подходи, успехът е сигурен и гарантиран. Децата лесно превъзмогват трудностите, добиват увереност и се оповават на нашата любов. Именно така продължават напред!

Как възпитаваме и обучаваме децата в „Светлина“, вървейки по стъпките на „Образование 3000“?

Как да стимулираме самочувствието на децата като запазим някаква разумна граница?

Децата трябва да имат увереност и самочувствие и ние възрастните трябва да им го вдъхваме ежедневно. Ние сме тези, който трябва да им покажем, че те могат, те знаят и трябва смело да следват мечтите си и да вървят към баланса и щастието си без притеснение и колебания. Заземяващи техники, йога, танци, мандали и много любов са препоръчваните похвати. А как да запазим раумната граница? Чрез възпитаване на съпричастност, взаимопомощ, емпатия, уважеие и отвзивчивост.

Сподели