МОН

Училище за родители


Най-важното нещо на света са нашите деца! Но често в незнанието си как да се справим с дадена ситуация, ние родителите, допускаме грешки, за които след това съжаляваме. Можем ли да бъдем още по-полезни на децата си и да взимаме правилните решения.

Често имаме толкова много знания и информация по въпросите на родителството, но не ни достига воля и практицизъм в ежедневието. Тогава имаме нужда от разговор, от споделяне или съвет, от подкрепа или индивидуален подход. Нека не забравяме, че всяко дете е уникално и често много полезни съвети, и практики за дадено семейство, са доста нежелани или безрезултатни при друго.

Училище за родители „Светлина“ включва тренинги, лекции ,обучителни игри, познавателни тестове и практически занимания на различна тематика, често инициирани от самите родители. То ще ви даде възможност да научите как на практика да възпитавате и да се справяте с проблемните ситуации в ежедневието на вашето дете или пък просто как да организирате напрегнатата си седмица, за да осигурите баланс и хармония между възрастни и деца.

Тренинг за ефективно родителство за родители с деца до 6 години

Родителският тренинг “ Систематичен тренинг за ефективно родителство“ произлиза от Америка и е водещ както там, така и в Европа. Концепцията му е базирана на научните проучвания на Алфред Адлер и Рудолф Драикурс и бива развит като систематичен тренинг от фамилните психолози Др. Дон Динкмайер и Др. Гари Маккей. Тренингът се състои от седем теми, които могат да бъдат взети наведнъж и по отделно.