МОН

„ИЗЛЕЗ ОТ МРЕЖАТА! ЕЛА С НАС В РОДОПИТЕ“

Това бе мотото на тазгодишния ни есенен лагер, на който за поредна година децата от Частен образователен комплекс „Светлина“ прекараха незабравими дни и моменти. Пет дни, изпълнени с много забавни игри за ума и тялото, с красиви усещания сред живата природа, с приятни поводи за общуване с приятелите и с много, наистина много смях!

И тази година съчетахме заниманията по задължителните общообразователни предмети с много спортни и арт активности на открито, благодарение на прекрасните условия на гората до хотел „Здравец“, където е ситуирана местната въжена градина и стена за катерене.

Денят ни започваше с утринна гимнастика и сутрешен крос, а вечер завършваше с танци, музика и театър за малки и големи. Във връзка с обучението по природни науки и ранно професионално ориентиране, гостувахме на местното ловно стопанство, където научихме за фотолова и професията на лесничея, свързана с грижата за гората и животните, които я обитават.

Един от дните прекарахме в Пловдив, където се полюбувахме на невероятната красота на Архитектурно-историческия резерват в Стария град и видяхме на живо част от Римската ни история. След вкусен обяд и почивка в парковата зона на града, се повозихме на детската железница „Знаме на мира“, а денят ни завърши с посещение на гребния канал – най-голямата база на Балканите, предназначена за състезания по гребни спортове.

В последния ден посетихме Музея на авиацията и авиобазата в „Крумово“, където се запознахме с едни от най-любимите и интересни за всяко дете професии, а именно: тези на пилот авиатора, парашутиста, навигатора и стюарда.