МОН

„Светлина“ е прекрасно място“ – интервю с Кирил Кирилов, ученик на ЧОУ „Светлина“

 

 

Моля, представи се с няколко думи.
Аз съм Кирил Кирилов и съм ученик в Частно основно училище „Светлина“.

Ти си един от учениците, които са приети в желано образователно заведение още преди провеждане на националното външно оценяване. Може ли да ни разкажеш къде и каква специалност си приет?

Приет съм в първата Частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни Светлина“. Специалността, която ще изучавам в гимназията е „Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество“, защото смятам, че в днешно време всеки млад човек трябва да има познания в тези области.

Защо избра да продължиш обучението си в гимназията на Образователна група „Светлина“?

Реших да го направя, защото смятам, че е най-доброто място, на което да продължа образованието си и защото цялата образователна група имат различен, иновативен и модерен подход.

Преди няколко седмици постигна изключителен успех в състезанието за дебатиране World Scholar’s Cup 2021, Sofia round, като спечели златен медал и се класира на 4-то място от всички участници в категорията Debate Champions. Сподели ни твоите впечатления от състезанието.

На състезанието по дебати е доста вълнуващо и забавно. Първоначално, когато ме избраха да отида на „Debate showcase“ кръга се бях притеснил много, защото имаше много хора, които ме гледат, но си казах, че миналата година съм успял и че сега ще успея, събрах кураж, отидох и дадох всичко от себе си.

Кои смяташ, че са качествата и уменията, които ти помогнаха да завоюваш тези две настоящи победи в твоя живот?

Двете качества, които ми помогнаха да постигна успехите си тази година бяха упоритост и увереност.

Какво би казал на децата, които продължават своето образование в ЧОУ „Светлина“?

На децата, които ще учат или учат в „Светлина“ мога да кажа, че е прекрасно място. Чувствах се спокоен, щастлив и уверен там и го посещавах с желание. Слушайте учителите си, можете да научите много от тях, вярвайте в себе си и в мечтите си.