МОН

Страница на славата

ЧОУ „Светлина“ член на Българската асоциация на частните училища

Връчва се във връзка с двадесет годишнината на асоциацията.

 

Виктор Игнатов, 6 клас, ЧОУ “Светлина“
Победител в Националния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“

 

Шестокласникът Виктор Игнатов е победител в Националния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“. Виктор получи грамота и едногодишна стипендия за представянето си.

Честито!

 

ЧОУ „Светлина“ е победител в конкурса „Защитените и застрашени растения на България“

 

 

ЧОУ „Светлина“ е абсолютния фаворит в конкурса на тема „Защитените и застрашени растения на България“, организиран от Агро Био Институт гр. София. Нашите ученици грабнаха първите три места в конкурса за есе и бяха удостоени с почетни грамоти за представянето си.

 

Завършиха със сертификати и нашите математици от клуба по Ментална аритметика.

 

Любов Панталеева, 3 клас, ЧОУ „Светлина“ – победител в Националния кръг на състезанието на Съюза на българските начални учители, постигнала максимален брой точки на финала.

 

image

Катерина Бакърджиева финалист на Състезаниетопо творческо писане на английски език 2017

катерина

Катерина Бакърджиева, ученичка в 7 клас в ЧОУ „Светлина“, беше избрана за финалист в тази годишното издание на състезанието по творческо писане на английски език. Есето на Катерина е избрано по оригиналност от жирито сред още 4822 други творби.

ЧОУ “Светлина“ – последовател на Педагогика 3000

Scan1_001

Настоящото споразумение удостоверява сключено споразумение между Педагогика 3000, представлявано от Асоциация 3000, Ла Пас, Боливия с представител г-жа Ноеми Пеймъл от една страна и ЧОУ „Светлина“, представлявано от г-жа Веселина Радкова от друга, което има за цел да предостави цялостно обучение и развитие и образование за мир за всички деца по света.

Николай Стоянов, Мартин Гюзелев и Виктор Игнатов – 6 клас ЧОУ „Светлина “

иъгутфутф

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ) на състезателите:

Николай Стоянов – 6 клас ЧОУ „Светлина “ – медали в областите литература, наука, писане и дебатиране.

Мартин Гюзелев – 6 клас ЧОУ „Светлина “ – медали в областите социални науки, писане и дебатиране.

Виктор Игнатов – 6 клас ЧОУ „Светлина “ – медали в областите история, литература, социални и други науки, писане, дебатиране и изключително индивидуално представяне.

Николай Цолов – 5 клас ЧОУ „Светлина “

николай

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за изявата му в области като социални науки, изкуства, специален предмет и  като изключителен състезател. Купа и медали за отборно представяне в състезанието.

 

Божидара Николова – 7 клас ЧОУ „Светлина “

божидара

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за представянето й в областта на изкуството и литературата. Купа и медали за отборно представяне в състезанието.

Симеон Радков – 5 клас ЧОУ „Светлина “

симеон

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за изключително представяне в области като социални науки, изкуства, литература, специален предмет и  като индивидуален състезател. Купа и медали за отборно представяне в състезанието.

Габриела Тодорова – 5 клас ЧОУ „Светлина “

габриела

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за представянето й в областта на науката, литературата и дебатирането. Купа и медали за отборно представяне в състезанието.

Емо Мишков – 3 клас ЧОУ „Светлина“

emo_001

Бронзов медалист на Софийския математически турнир, 2016г.

Антон Тончев – 5 клас ЧОУ „Светлина“

%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%bd

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за дебатиране, отборно писане и като изключителен състезател.  Купа и медали за отборно представяне в състезанието.

Ерика Тунузлян – 7 клас ЧОУ „Светлина“

ерика

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за дебатиране, отборно писане и изключителен състезател.

Веса Абаджиева – 6 клас ЧОУ „Светлина“

%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b0

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за дебатиране и като изключителен състезател.

Акасия Молина – 6 клас ЧОУ „Светлина“

Акасия Молина

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за дебатиране, отборно писане, история, науки, специален предмет и като изключителен състезател. На Акасия беше връчена купа за отлично цялостно представяне в сътезанието.

Салина Шишманова – 6 клас ЧОУ „Светлина“

Салина Шишманова

Отлично представяне на международното състезание по дебати на английски език (World Scholar’s Cup – Sofia Round 2017 ). Медали за дебатиране, отборно писане и изключителен състезател.

Десислава Антонова от трети клас се нареди на 58-мо място от 5124 деца,  взели участие в  международното математическо състезание на английски език Caribou.

img_2560

Третокласничката от ЧОУ „Светлина“ надви 98% от конкурентите си и влезе в  ТОП 2% на най-добре представилите се ученици от всички претенденти от връстниците й в света.

Благодарствено писмо от министъра на образованието и науката Меглена Кунева

 

%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0_001

Грамота за класирани участници от ЧОУ “Светлина“ на Национален кръг на конкурса „Рицарят в мен“

 

IMG_0812

IMG_0813

Благодарствено писмо от Фондация И АЗ МОГА

 

Blagodarstveno pismo Svetlina (1)

ЧНУ „Светлина“ е горд член на Сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“

 

IMG_9193-1024x768

Признание от СБНУ

 

Грамота-724x1024

 

Благодарствена грамота за заслуги на „Светлина“ в областта на чуждоезиковото обучение съобразно европейските стандарти

 

IMG_8655-1024x768

Благодарствен адрес към „Светлина“ за принос в сферата на образованието

 

Благодарствен адрес-745x1024

15 години „Светлина“

 

15год Свелина -745x1024

Емо Мишков с отличие от Съюза на математиците в България

Първокласникът Емо Мишков е отличен от съюза на математиците в България, във връзка с отличното му представяне  на математическото състезание ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ. На Емо се връчва грамота с пожелание за още много бъдещи успехи. Честито Емо!

грамота-001-745x1024

Учениците на „Светлина“ взеха участие за първа година в традиционния конкурс за училищен театър на испански език.

Петокласниците завладяха публиката на 13.02.2015 г. на сцената на НАТФИЗ, на  ул. „Г.С.Раковски“ 108А и въпреки, че бяха най-младите актьори, както и участници за първа година в конкурса, успяха достойно да се преборят с конкуренцията  и да завоюват награда в областта на сценичните изкуства на езика на Сервантес.

Ерика, Катерина, Ади, Инес и Божидара – ЧЕСТИТО! Вие сте отличени с приза „Млади таланти“ /“Jóvenes Talentos“/ в ХVІ национален конкурс за училищен театър на испански език, където премериха сили с 18 театрални групи от 11 български градове.

IMG_7782-1024x708

Калоян Николов е класиран за националния кръг на състезанието по творческо писане на английски език!

Калоян Николов, ученик в 6 клас в ЧОУ „Светлина“, е сред финалистите на тази годишното състезание по творческо писане на английски език. Есето на Калоян е избрано по своите качества от жури, представлявано от безспорни професионалисти в областта, отличило творбата му сред още 4235 други, изпратени от ученици от 6 до 12 клас, от 179 училища от цяла България. Поздравления Калоян и ти пожелаваме късмет и занапред в надпреварата!

Калоян-грамота-001-1024x745

Победители в конкурса на тема „Как да направя света по-добър?“

Ето и нашите победители в конкурса за литературно есе на тема „Как да направя света по-добър?“: Рада Вазова от втори клас беше отличена с първо място за най-интересна творба сред учениците в начален курс, а Катерина Бакърджиева от пети клас спечели голямата награда сред прогимназистите. Те получиха отличието на „Светлина“  и безплатна покана за техен родител за семинара на 07.03.2015г. във връзка с визитата на Ноеми Пеймъл в България на тема нови методи в образованието – „Образование 3000“. Честито!

 

Почетна грамота и благодарност от Посолството на Федерална Република Германия

Екипът на училището ни получи Почетна грамота и благодарност от Посолството на Федерална Република Германия за успешното участие на четвъртокласниците ни в инициативата на посолството „Да нарисуваме Коледа“. Децата ни са направили впечатление с нестандартни техники и креативни идеи за бъдещето.

грамота-745x1024

 

Децата на „СВЕТЛИНА“ 2014

 

Баскетбол

Сред изявените спортисти на ЧОУ „Светлина“ е и четвъртокласникът Стефан Гогев. Той играе баскетбол от около 3 години, а от 2 години играе в детско-юношевската школа на ЦСКА. Да му пожелаем успех и много бъдещи успехи!

баскетбол 1024x575

Стефан Гогев-768x1024

Футбол

Второкласникът Лазар Стумбов е вече изявен футболен талант. Неговите успехи непрекъснато се увеличават и му носят множество отличия, медали и купи. Лазар е е не само отличен ученик в училище „Светлина“ , но и обещаващ спортист, който вече слави страната ни и на първенства отвъд границите на родината ни. Успех Лазар!

Лазар-768x1024

Фигурно пързаляне

Елвира Николова е сребърна медалистка от Държавното първенство по фигурно пързаляне през 2014 г. Тя е участничка и лауреатка от множество състезания в България и по целия свят. Елвира без съмнение е бъдещата фаворитка в зимния спорт, която ще прослави страната ни на международно равнище. Освен спортните й успехи тя е и отлична ученичка с изявена насоченост в областта на чуждите езици и по-конкретно към  китайския език.

Elvira-Nikolova

Ива Каори Аноелен е също вече изявена състезателка във фигурното пързаляне. Нейната кариера започва още от детската градина на „Светлина“,  на 5 годишна възраст тя става официален състезател на България, както и най-младия приет състезател до момента. Тя покрива теста за Млад Фигурист в Държавното Първенство по Фигурно Пързаляне с 99% процента успеваемост. През 2014 тя участва в 3 международни състезания – „Приз Виктория в България“, „Спортланд Трофи“ в Будапеща и „Скейт Хелена“ в Белград, където Ива е най-младият явил се състезател и  се класира в първата десятка.

Музика

Ева Пешева член на детски хор ,, Пим- Пам“ Участия: концерт на хора в Учебния театър на НАТФИЗ на 1 юни 2014 г., където е била солистка. Също така е участвала в юбилейния концерт, посветен на 80-годишнината на Борис Карадимчев в зала “България“ на 15 ноември 2013г.

Snimka-1-1024x680

Малката Сара е в 1 клас в ЧОУ „Светлина“ и вече е певица в Бон Бон. Нейните изяви не спират само в рамките на групата. Тя взема участие в други проекти, снима се в клипове, част е от различни музикални формати, пее на много концерти. Снимките са от участието й заедно с Мария Драгнева във Музикална Академия. Успех , Сара! Възхищаваме ти се.

sogi274413-1024x681

sogi274412-1024x681

Александрия Чальовски е музикалната надежда на ЧОУ„Светлина“. Тя стана известна на българската публика с участието си в шоуто „Големите надежди“, излъчено по Нова Телевизия. Лекси e носителка на множество първи награди от национални и международни конкурси и възпитаничка на създадената от Пол Макартни академия „LIPA: 419“. Александрия е вече с доста музикални отличия от конкурси и въпреки скромните й седем години, може да се каже, че вече има богат опит и дълга сценична биография. Тя е гостенка и участничка в различни шоу програми и е известна с невероятния си талант, както на телевизионните зрители, така и на радио слушателите.

freeimage-761x1024

Източник: „Булфото“

http://www.bulphoto.com/freeimage.php?img=279281

Математика

Мартин Георгиев е със забележително представяне на таз годишното математическо състезание „Европейско Кенгуру“. Постижението му от  85 точки, му отреждат заслужено място на нашата малка страница на славата за 2014 година.

Мартин-Георгиев

Диана Константинова Андреева спечели бронзово отличие с постигнатите 54 точки на 23 Математически турнир „Иван Салабашев”, проведен на 38 места в България с участието на 1475 второкласника, през декември 2014 г. Това е едно от най-трудните математически състезания, което се организира от Института по математика и информатика към БАН, Министерство на образованието и науката и регионалните инспекторати по образованието. Да поздравим талантливата Диана за нейното впечатляващо представяне и да й пожелаем още много бъдещи успехи и завоювани отличия!

D_medal-1-576x1024 D_medal4-1-1024x576

Литература и изкуство

Диана Андреева спечели наградата на детския конкурс за разказ и рисунка по „Патиланско царство“ , организиран от Детски университет НБУ. Тя е неуспорима победителка във възрастовата група от 6 до 8 години. Освен, че получи грамота, Диана имаше възможността да покаже творбите си в Националния литературен музей.

„Драги ми Смехурко, имах час за фризьор и реших да помогна на фризьорката. Като с моя приятел Мартин измислихме да си отрежем косите. Взехме една ножица и започнахме да си правим прически….“ – така започва патиланската история на Диана.

Диана-Андреева

Източник: НБУ

Балет

Ева Пешева е участник в 22-то издание на Международния детски фестивал на изкуствата в Берковица “Лачени обувки“(29 май -1 юни 2014), където децата от танцово студио “Класик-М“, от което е част и Ева, спечелиха второ място с мини-балетния спектакъл “Пепеляшка“.

Snimka-2-1024x680