МОН

Финалисти на конкурса за Space Camp Turkey 2017

Space Camp Turkey e един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа Space Camp Turkey e единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер, който се намира в гр. Измир, Турция.

Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с интереси в науката да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и т.н. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

С гордост, Ви съобщаваме финалистите от ЧОУ „Светлина“ в конкурса за 2017г: Виктория Маджарова, Гая Егоси, Десислава Антонова, Емо Мишков, Любов Панталеева, Анджела Кирилова, Аделиа Димитрова, Александър Хинкин, Симеон Радков, Антон Тончев, Александър Саздов, Мартин Гюзелев, Салина Шишманова, Владислав Черкезов, Константин Стайков, Ивана Саздова.

Най-високо оценените есета в конкурса са 25 на брой от всички участници от България и продължават съревнованието за 3 пълни, 6 стипендии от 50% и 2 частични стипендии от 25% за космическия лагер. С най-голямо удоволствие Ви информираме, че през тази година „Светлина“ има представител сред класираните стипендианти – Максим Шишманов от 4 клас, с когото ще бъде проведено интервю за по-нататъшното му класиране в състезанието.

Успех Макси! Успех на всички участници!