МОН

Основно училище

РАЗЛИЧНОТО УЧИЛИЩЕ, КЪДЕТО:
Обучението е забавление! Храната е здраве! Играта е на почит!
Спортът е живот! Изкуството е ежедневие! Учителят е приятел! Родителят е ученик! Детето е партньор!

 • Различното училище, в което децата НЕ учат над учебниците от сутрин до вечер!
 • Различното училище, в което децата учат радвайки се на детството, развивайки не само интелектуален капацитет, но и социална ангажираност и емоционален комфорт!
 • Различното училище, в което правилата и ценностите са на почит!
 • Различното училище,в което за учителите е важно децата не само да са научили уроците си, но и да си тръгват свободни от напрежение!
 • Различното училище, в което децата се обучават да развиват силните си страни и да бъдат успешни не само с учението!
 • При нас децата са обичани, щастливи, здрави, образовани, толерантни, самостоятелни!
 • Родителите са спокойни, удовлетворени, професионално реализирали се, горди със своите деца.
ОБУЧЕНИЕ - виж повече
ЧОУ „Светлина“ е билингвално училище с паралелно преподаване на български и английски език в часовете.
Член е на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и е в партньорска дейност с „Педагогика 3000“.
Училище „Светлина“ работи по най-съвременните международни образователни методики и ползва иновативни обучаващи похвати и техники: мисловни карти, сугестопедия, мнемоника, холистични дейности и много други. Целта на обучението е да изгражда креативни личности, чрез интегриращи техники и изцяло в духа на позитивната психология. Допълнителните дейности, които се организират, като кангу джъмпс, капоейра, йога, био- градинарство,
Роботика, релаксиращи танци и активности са съпътстваща и много важна част за цялостното развитие на децата.
КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ - виж повече
Частен образователен комплекс „Светлина“ вярва, че всяко дете притежава талант в някоя област на човешкото познание. Затова и разнообразието от активности в училищна възраст е от особено голямо значение както за откриването на талантите на децата, така и за развитието им в различните области. Именно затова освен авторската образователна програма на „Светлина“ предлагаме и допълнителни клубове по интереси.

JUMP math
Jump Math е методика за преподаване на математика, разработена от Джон Мейтън – математик от Университета на Торонто. Основната цел е децата да разберат по-лесно математиката и тя да се превърне в любим техен предмет.

Арт академия
Арт академията е образователен проект, предназначена за деца и ученици от три до петнадесет годишна възраст. Младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват под грижите на специалисти от Националната художествена академия. Да общуват с действащи художници, приложници, занаятчии и други. Заниманията обхващат изящно и приложно изкуство, моделиране, графика и колаж, изкуство от рециклирани материали, природни инсталации с комбинирани техники от естествени материали.

Клуб „Театър и драма“
Клуб „Театър и драма“ е творческа лаборатория за работа с деца с артистични наклонности и интереси към изкуствата, танца и музиката, с импровизаторски възможности. Целта е откриването и развиването на млади таланти с качества и дарби, обогатяване на ценностната им система, развиване на художествен усет, образно мислене и въображение. Стремежът е чрез средствата на театъра и изкуството като цяло, да се подпомага учебния процес, но и да се постигне хармония между все още богатия вътрешен свят на детето и забързаното технократско съвременно общуване.

Клуб „ Музиката в детския свят“
Тук се водят занимания по пиано, синтезатор, китара (класическа и електрическа), бас китара, солфеж и барабани. Специалисти от Националната консерватория помагат на децата да изградят художествен вкус, да придобият знания и умения в областта на музиката. Школата има за цел да обогати общата култура на децата, като същевременно ги възпитава в човешка етика, вдъхва им кураж в собствените сили, тренира въображение и фантазия, дава възможност за изява на емоциите.

Клуб „ Танци“
Добро самочувствие, добрата спортна форма, финес и грациозност, изправена стойка, изящна походка се постигат и с помощта на танца. В клуба по танци децата могат да се запознаят с основите на класическият и модерен балет, народни танци, латино танци и зумба, огнени танци и др..А когато това се съчетае с грим, прическа и костюм, изживяването, въпреки сценичната треска, е запомнящо се , а по-късно придобитият опит отваря много врати.

Клуб „Добродетели“
Най-важната работа на родители и учители е да предадат на децата основните добродетели. В този клуб децата усвояват езика на почтеността и самоуважението, откриват различни пътища да изразяват себе си и да проявят морални избори.

Клуб „Ранно финансово възпитание“
Авторска програма, основана на бестселъра на Робърт Кийосаки „ Богато дете-умно дете“, както и забавления по детския му вариант на играта „Потоци пари”.
В този клуб децата развиват практически навици и умения, както и лидерски качества чрез много игри и забави. Обясняват се уж сложни неща като „Какво са парите”, как си служим с тях, как се управляват по лесен и интересен начин. Учим за различните професии, техните плюсове и минуси, както и за това какво е благотворителност и спестяване, каква е разликата между нужни и необходими неща. Все сложни въпроси, но с полезни отговори за материалното време, в което живеем.

Клуб „ Спорт“
Спортовете, които се предлагат като задължителни и допълнителни клубове са много и разнообразни. Семействата могат да избират измежду футбол, художествена и естетическа гимнастика, капоейра, айкидо, тенис на корт, кангу джъмпс, ски и сноуборд, зимни кънки, плуване, лека атлетика, туризъм.

Клуб „Brain gym“
Иновативен подход, който е основан на принципа, че съзнателното движение води до най-високи образователни резултати. Нов вид двигателна програма, която чрез интересни игри и забави неусетно развива максимално умственият капацитет на децата.

Външни лагери
През цялата година Частен образователен комплекс „Светлина“ организира лагери с различна интересна образователна тематика. Програмите са съобразени с възрастта на децата и обхващат различни равнища на развитие – образователни, възпитателни, спортни и други активности. Организират се Скаут училище, Сърф училище, Училище на науките / Science camp/, Историческо училище /History camp/.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ДЕН - виж повече
Работно време от понеделник до петък, от 7:30 часа до 18:00 часа, както и удължено работно време според индивидуалните изисквания и потребности на семейството. Работим и по съгласуван график с родителите и изчакаме в края на деня, ако закъснеете да вземете своето дете.
Неработни дни са официалните празници на Република България.
Учебната година в „Светлина“ започва от 1-ви септември и е с продължителност до 30-и юни. През месеците Юли и Август се организира лятно училище, със заплащане на дневна база.

ДНЕВЕН РЕЖИМ – съобразен е с потребностите на възрастта, касаещи активните занимания, храненето и почивката.
07:30 – 08:20 часа Прием на учениците.
08:30 – 13:30 часа Учебни часове и междучасия
09:55 – 10:25 часа Вкусна закуска и голямо междучасие
13:30 – 14:00 часа Топъл обяд и свободни занимания
14:00 – 15:45 часа Занималня
15:45 – 16:00 часа Следобедна закуска
16:00 – 16:50 часа Клубове по интереси, включени в учебната програма
17:00 – 18:00 часа Допълнителни клубове по интереси, извън учебната програма, игри на открито и изпращане

ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ - виж повече
Индивидуален режим на хранене, съобразен с изискванията на семейството или педиатъра: при алергии, хронично заболявания и други.

Децата се хранят три пъти на ден:

 • Сутрешна закуска
 • Обяд с тристепенно меню- супа, основно ястие, десерт
 • Следобедна закуска

Храната е пълноценна и изцяло съобразена с възрастовите потребности и нормативите на Министерство на здравеопазването. Нашата цел е да осигурим на децата правилно балансиран и здравословен хранителен режим, с включени много сезонни плодове и зеленчуци. Ранното привикване към природосъобразно хранене, както и добрите маниери на масата, също са сред нашите приоритети.

ТРАНСПОРТ - виж повече
Частно основно училище „Светлина“ предлага услугата специализиран детски транспорт от „врата до врата”. Транспортът бива еднопосочен или двупосочен. Услугата се заплаща допълнително извън такса обучение.
ПРИЕМ - виж повече
Прием в Частен образователен комплекс „Светлина“ се осъществява целогодишно при свободни места. За целта е необходимо да се попълни онлайн формата ни за кандидатстване или да получим обаждане на посочения за връзка с приема телефон, или да се потвърди интереса със заявка в писмен вид на имейл: communication.manager@svetlina.net. При свободни места в съответния клас ще се свържем с родителите за среща.

Целта на срещата е родителите да се запознаят с политиките на „Светлина“, за да бъде по-ефективно партньорството им с училището в името на децата. Целта на тези срещи от една страна е родителите да се разходят в училището и да се докоснат лично до атмосферата на образователната институция, а от друга, двете страни подробно да обменят мисли, политики, визия и ценности, които да бъдат следвани в полза на бъдещето щастие и успех на ученика. Следващите стъпки са сключване на Договор за педагогически услуги, попълване на Форма за регистрация и осигуряване на определен набор от документи от родителите, включващи медицински изследвания, акт за раждане, декларации, подкрепящи политиките на „Светлина“. Непосредствено преди приема родителите получават авторска програма за родителя. В нея са събрани мнения и препоръки от много специалисти – психолози, педагози, социолози, както и родители за по-лесно и безпроблемно приобщаването в училище.
Запазването на място става чрез сключване на договора за педагогическа услуга и внасяне на сума, равна на една месечна такса.

Име и фамилия на детето

Име и фамилия на родителя

За кой клас желаете да кандидаства Вашето дете?

Вашият Email

Вашият телефонен номер

ОБРАТНА ВРЪЗКА - виж повече

Частно основно училище „Светлина“ има много добре развита система за обратна връзка към родителите, осъществявана по различни начини и с различни методи.

 • Устна обратна връзка – ежедневно с основните учители или седмична с оперативния администратор.
 • Електронна обратна връзка – всеки родител получава парола за достъп до личен профил на своето дете. В него се публикуват ежеседмично хранително меню, снимки от различни мероприятия и преживявания на детето, информация за предстоящи събития и празници на групата, както и любопитни факти и статии, свързани с образованието, здравето и възпитанието на децата.
 • В края на всяка седмица се публикува и седмична характеристика изготвен по определени параметри.

Целогодишно се осъществява мониторинг на всяко дете и родителите. Има възможност три пъти в годината да проведат лична среща с директор или управител, който да обобщи наличните резултати от всички специалисти и учители.

Дни на отворените врати се организират веднъж в годината, в които родителите по желание могат да присъстват и пряко да наблюдават заниманията в клас. Насърчаваме положителните отношения между родители и преподаватели и така създаваме най-добрата възможна среда за децата.