Частна детска градина

Частна детска градина „Светлина“ е различното място, където има:

01

Малко на брой деца в група. Индивидуална грижа и обучение към всяко дете.

02

Прекрасни условия във всичките локации на „Светлина“. Модерно оборудвани материални бази с големи озеленени дворни площи, предразполагащи за уроци на открито, игри и много спортни занимания.

03

Паралелно обучение на два езика - български и английски език. Втори чужд език по желание на родителя. Възможност за изучаване на немски, китайски, руски, испански, японски, арабски, хинди.

04

Изкуства: музика, приложни изкуства, танци, театър. Спорт: плуване, ски, зимни кънки, гимнастика, йога, танци, капоейра, футбол, айкидо, брейн джим и това не е всичко.

05

Целогодишен мониторинг на всяко дете чрез диагностика от различни специалисти.

06

Прилагане на „скандинавски” модел за общуване на децата с преподаватели мъже в ежеседмичното им обучение.

07

Прилагане на модела „circle education”, при който активностите на децата не са само в една и съща стая през цялата учебна година.

08

Лагери в страната, скаут и сърф училища с обучителен, спортно- закалителен и развлекателен характер, целящи развитие на психоемоционална устойчивост и самостоятелност на децата. Най-малките участници в камповете на „Светлина“ са тригодишни деца, за които се изготвя специална програма.

09

Издаване на Свидетелство за завършен подготвителен клас.

Обучение

Социална адаптивност

Множествена интелигентност

Билингвална среда

Интегрирано обучение

Самостоятелност и самоувереност

Емоционална интелигентност

Предучилищни групи за 5 и 6-годишни

Предучилищни групи за 5-годишни деца имаме във всички детски градини, а за 6-годишни – към момента предлагаме в три от тях – Овча купел, Лозенец и Витоша.
 
Обучението покрива всички държавни изисквания на Министерство на образованието и е надградено с билингвалната ни авторска програма. Децата имат динамичен и разнообразен целодневен режим. Чрез индивидуален подход и различни дейности създаваме у тях:

Умения за самообслужване

Култура на поведение

Комуникативни способности

Желание за творчески изяви

В програмата са включени занимания за развитие на различните видове грамотност – функционална, финансова, екологична (любов към природата), здравна и много други, и се комбинират с нашия холистичен подход на преподаване. Децата постигат с лекота необходимата степен на училищна готовност и така имат плавен преход към началното училище.
При завършване на предучилищната група за 6-годишни се получава Удостоверение за завършена подготвителна група по стандарта на Министерство на образованието.

Клубове по интереси

Един учебен ден

1
08:00 – 08:50

Прием на децата

2
08:35 – 09:00

Сутрешна гимнастика, йога, смехотерапия

3
09:00 – 09:20

Вкусна закуска

4
09:30 – 11:00

Образователни активности по авторска програма на „Светлина“ и програма по МОН

9:00 – 11:00 – учебна дейност ПГ

5
10:30 – 10:45

Закуска – плод или зеленчук /суровоядство/

6
11:00 – 11:50

Игри на открито

7
12:00 – 12:30

Топъл обяд

8
13:00 – 15:30

Следобеден сън

12:30 – 14:00 – допълнителни образователни активности за ПГ

14:00 – 15:00 – организирани игри на двора ПГ

9
16:00

Следобедна закуска

15:30 – следобедна закуска ПГ

10
16:15 – 17:00

Допълнителни занимания по интереси

11
17:00 – 18:00

Игри на открито и изпращане на децата

Здравословно хранене

Индивидуален режим на хранене, съобразен с изискванията на семейството или педиатъра: при алергии, хронично заболявания и други.

Децата се хранят четири пъти на ден:

 • Сутрешна закуска
 • Междинна закуска с пресни плодове и зеленчуци
 • Обяд с тристепенно меню – супа, основно ястие, десерт
 • Следобедна закуска

Храната е пълноценна и изцяло съобразена с възрастовите потребности и нормативите на Министерство на здравеопазването. Нашата цел е да осигурим на децата правилно балансиран и здравословен хранителен режим, с включени много сезонни плодове и зеленчуци. Ранното привикване към природосъобразно хранене, както и добрите маниери на масата, също са сред нашите приоритети.

Образователна група „Светлина“.

Транспорт

Частна детска градина „Светлина“ предлага услугата специализиран детски транспорт от „врата до врата”. Транспортът бива еднопосочен или двупосочен. Услугата се заплаща допълнително извън такса обучение.

Прием

Прием в Частни детски ясли и градини „Светлина“ се провежда целогодишно при наличие на свободни места. За целта е необходимо да се попълни онлайн формата ни за кандидатстване или да получим обаждане на посочения за връзка с приема телефон, или да се потвърди интереса със заявка в писмен вид на имейл: kinder.communication.manager@svetlina.net. При свободни места в съответната група ще се свържем с родителите за среща в избраната от тях локация.

Кандидатстване за Детски градини

  Комуникация с родителите

  Частни детски ясли и градини „Светлина“ имат много добре развита система за обратна връзка към родителите, осъществявана по различни начини и с разнообразни методи.

  Седмичен рипорт

  В края на всяка седмица се публикува седмичен рипорт изготвен по определени параметри.

  Устна обратна връзка

  Ежедневно с основните учители или седмична с оперативния администратор.

  Месечен рипорт

  В края на всеки месец, родителите получават месечен рипорт, който съдържа подробна информация за развитието на тяхното дете, неговите интереси, изяви и успехи. Учители и специалисти дават препоръки над какво да се обърне внимание в общуването с детето у дома.

  Електронна обратна връзка

  Всеки родител получава парола за достъп до личен профил на своето дете. В него се публикуват ежеседмично хранително меню, снимки от различни мероприятия и преживявания на детето, информация за предстоящи събития и празници на групата, както и любопитни факти и статии, свързани с образованието, здравето и възпитанието на децата.

  Целогодишно се осъществява мониторинг на всяко дете.  Родителите имат възможност три пъти в годината да проведат лична среща с директор, управител, комуникационен мениджър или психолог, който да обобщи наличните резултати от всички специалисти и учители.

  Дни на открити уроци се организират веднъж в годината, в които родителите по желание могат да присъстват и пряко да наблюдават заниманията в детската градина. Насърчаваме положителните отношения между родители и преподаватели и така създаваме най-добрата позитивна среда за децата.

  Локации

  Галерия

  Образователна група „Светлина“.
  Untitled design (9)
  1
  376405320_731680315637234_1427731170382994050_n
  Untitled design (6)

  Имате въпроси?

  При въпросни и нужда от допълнителна информация се свържете с нас.

  Заявете час за среща
  или просто ни позвънете да поговорим!

  +359 895 560 647 Комуникационен мениджър за ЧДГ
  +359 897 820 996 Комуникационен мениджър за ЧОУ

  Навигация

  Галерия

  Работно време

  Понеделник – Петък:
  08:00 – 18:00

  partners

  © 2021 – Образователна група „Светлина“