Образователна група Светлина

Начало: м.07.2019 г. Координатор за ЧОУ „Светлина“ – Анна Гумас. Партньори: Международна Награда на Херцога на Единбург-България.

ЧОУ Светлина е част от голямото международно семейство на Международната награда на херцога на Единбург – България. Международната награда на херцога на Единбург (наричана за краткост Наградата) е водеща международна младежка Програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си, младите развиват умения и качества, които остават за цял живот. В програмата могат да участват младежи на възраст между 14 и 24 години.

Политиките и целите на ЧОУ „Светлина” са тясно свързани с развиването на личностния потенциал при децата, както и прилагането на най-успешните образователни системи от цял свят, задоволяващи нуждите на съвременния младеж от 21 век. Стремежът на училището към изграждане на креативни, свободомислещи и уверени личности, както и мотивацията им към самоусъвършенстване, напълно кореспондира с философията и визията на наградата.

Като част от програмата ЧОУ „Светлина” осигурява изключителни предимства за своите ученици и учители:

Възможност за своите ученици да развият личностните си умения в разнообразни сфери и дейности според интересите им.
Обучени сертифицирани Лидери, Ментори, Супервайзори и оценители, които ще могат активно и индивидуално да насочват и мотивират учениците.

Разширяване на мрежата си от международни контакти с повече от 140 образователни организации и създаване на партньорства и обмен на опит.
И не на последно място за всички нас от ЧОУ „Светлина” ще бъде чест и вдъхновение да дадем своя принос, ставайки част от национална инициатива, чиято цел е да достигне до повече младежи, мотивирани да развиват и усъвършенстват личностни умения и дейности, отговарящи на потребностите за утрешния ден.

Щастливи сме да споделим, че Анна Гумас – Директор Комуникации и проекти, Ивана Шикилева – Заместник директор на ЧОУ Светлина, и Георги Михайлов – учител по математика успешно преминаха обучението за Лидери по програмата. Гимназия Софтуни „Светлина “ също може да се похвали с двама обучени Лидери.

Всички ние вярваме в способностите на нашите ученици и поради тази причина ЧОУ „Светлина“ си спечели правото на първото училище в България, което ще има възможност да включва ученици навършили 12г да участват в програмата.

От създаването си през 1956 г. до днес повече от 8 000 000 млади хора в 130 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата. В момента над 1,3 милиона младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Заявете час за среща
или просто ни позвънете да поговорим!

+359 895 560 647 Комуникационен мениджър за ЧДГ
+359 897 820 996 Комуникационен мениджър за ЧОУ

Навигация

Галерия

Работно време

Понеделник – Петък:
08:00 – 18:00

partners

© 2021 – Образователна група „Светлина“